Energija zivota

U ovom užurbanom vremenu sve smo više svjesni koliko nam je potreban odmor
za naše tijelo, duh i dušu. Žudimo za trenucima samo za nas, za trenucima u kojima možemo spoznati sebe i svoju snagu koja nam je potrebna kako bi lakše prolazili kroz izazove koje nam donosi život. Potražite mogućnost odmora uz vibracije i zvuk gonga. Oslobodite svoje tijelo napetosti, otpustite stres i pokrenite pozitivne promjene.
Zvučna kupka je jedinstveno iskustvo opuštanja uz zvuk gongova i zvučnih zdjela.
Na zvučnoj kupki će svirati planetarni gong Sunce, simfonijski gong, tradicionalni Chau i Feng gong, Peter Hess®zvučne zdjele i drugi predivni prirodni instrumenti. Rijeke prekrasnih tonova i nadtonova, ritmičkih vibracija tijelom djeluju na svim razinama ljudskog bića. Zvučna kupka je odlična terapija protiv stresa, depresije, umora, negativnih emocija i drugih posljedica poremećene ravnoteže u tijelu. Zvuci gonga djeluju na staničnoj razini i bez obzira na namjeru djeluju tamo gdje je to potrebno.

DOBROBITI ZVUČNE KUPKE:

- smiruje živčani sustav i duboko opušta, potpomaže kvalitetniji san
- blaga masaža i harmonizacija tjelesnih stanica
- regulira rad endokrinih žlijezda
- potiče cirkulaciju krvi i limfe
- regulira krvni tlak
- balansira rad lijeve i desne hemisfere mozga
- jačanje imuniteta i čišćenje tijela od toksina
- poticanje kreativnosti i samopouzdanja, intuicije,obnavljanje životne radosti

Nakon gong zvučne kupke važno je piti puno vode, kako bi potpomogli proces čišćenja tijela i isprali toksine.

ZVUČNA KUPKA

Dobitnici Nobelove nagrade za fiziku su izvan svake sumnje dokazali da je fizički svijet jedan veliki ocean energije koja se materijalizira i dematerijalizira u djeliću sekunde, uvijek iznova. Ništa nije čvrsto. To je svijet kvantne fizike.
Sve naše interpretacije se temelje isključivo na našoj “unutarnjoj karti” ‘stvarnosti koju imamo, a ne na pravoj istini. Naša “karta” je rezultat kolektivnih iskustava iz našeg osobnog života.
Naše misli su povezane s tom nevidljivom energijom i one određuju što će energija oformiti. Vaše misli doslovno mijenjaju svemir na osnovi “čestica po čestica”, kreirajući vaš fizički život.
Gong Vam pomaže u promjeni te unutarnje karte, u tome da svijet oko sebe kreirate drugačije!

TERAPIJA ZVUKOM POMAŽE U SVIM PODRUČJIMA NAŠEG ŽIVOTA!

· pozitivno djeluje na jačanje samopouzdanja, kreativnosti, koncentracije i motivacije
· otpuštanje mentalne i emotivne boli – prekidi veze, gubitak posla, brige, stres, strahovi, bijes, anksioznost, depresija i nesanica
· otpuštanje fizičkih bolova - oštećeni diskovi, bolni zglobovi, artritis, lumbalne i vratne blokade, problemi sa štitnjačom, migrene, probavne smetnje
· alergije, srčane tegobe, loša cirkulacija i protok limfe, bolne menstruacije, izostanak menstruacija, neplodnost, impotencija i frigidnost, miomi, endometrioze
· otpuštanje toksina, tenzija i blokada iz tijela, duboka mišićna relaksacija
· omogućuje pristup i korištenje vlastitih resursa
· U području life coachinga i psihoterapijeGong kupka nije povezana ni sa kojom religijom. Na gong kupke mogu doći svi. Treba biti obazriv za vreme prvih i poslednjih 3 meseci trudnoće, mala deca i bebe obožavaju ove zvuke al je za njih mnogo kraće vreme preporučljivo.

Zvučna kupka je mogućnost za potpuno opuštanje.... da zaboravite na sat vremena, na svet oko sebe, da se isključite iz buke ,žurbe, stresa i spoljašnjeg sveta, prepustite se da vas talasi zvuka odvedu u stanje gde ste u miru u dubokoj relaksaciji i u potpunoj revitalizaciji celog organizma. Zvučna kupka podstiče detoksikaciju i budi kreativnost .

Pevajuće ili bolje poznate kao tibetanske činije . stvaraju prekrasne vibracije, tonove i nadtonove, koji se šire telom i tako deluju djeluju na više nivoa istovremeno.

Svaka zvučna kupka je jedinstvena kako za izvođača tako i za prisutne, to je put do iunutrašnjeg izvora. Gde se sve stapa u Jedno.

Zvučna kupka traje sat vremena, u sedećem ili ležećem položaju , tako da bude udobno,zatvorenih očiju pustite da se zvuci i talasi šire čitavim telom,svaka ćelija počinje da igra, vibrira, upijajući upravo one zvuke za kojim ima potrebe. Osećaj koji se opisuje posle zvučnih kupki je jedinstven za svaku osobu. Tako osveženi jel sat vremena provedenih u sazvučju je kao da se odspava 4 sata. Nakon kupke se vratimo u ovde i sada i polako se u tišini napušta sala, uvek ima vremena za pitanja i odgovore.

Šta poneti sa sobom za zvučnu kupku
• Obucite se u udobnu odeću kako biste se lagodno osećali za tih sat vremena dok ležite
• Ponesite ako imate prostirku, pokrivač i jastuče ako vam je potreban
• Peporučuje se da je poslednji obrok bio najmanje sat vremena pre kupke, alkohol nije dozvoljen
• Posle zvučne kupke preporučuje se piti što više vode

 

 Anika Petrović, licencirani praktičar Peter Hessove Akademije

Anika Petrovic