Energija zivota
Juče, 16.6.2017.godine u hotelu Bosna Slavica Kecman, koordinatorica programa terapijskog jahanja predstavila je rezultate projekta "Terapijsko jahanje za djecu i omladinu sa posebnim potrebama". 
Prije tačno godinu dana, u organizaciji Radio-Televizije Republike Srpske i Triglav osiguranja, održano je donatorsko veče na kojem su skupljana sredstva za ovaj projekat, a na koji su se odazvala Vlada Republike Srpske, Grad Banja Luka te mnogi privredni subjekti i fizička lica. Projekat je trajao sedam mjeseci a bilo je uključeno devetoro lica, članova Kluba specijalnih sportova Banja Luka.
Odlični rezultati koji su prezentovani govore o tome da su sredstva otišla u prave ruke jer je kod svih korisnika ove terapije. Pored toga sto je ovaj tretman učinio veliki napredak na polju zdravlja, sva lica su usvojila i nova znanja i vještine te kroz druženje sa plemenitom životinjom stekla samopouzdanje i veću samostalnost u svakodnevnim životnim aktivnostima. To potvrđuju i prezadovoljni roditelji čije riječi su juče ganule sve prisutne. 
Obzirom na sve veću zainteresovanost za ovaj vid terapije, Dragan Bogdanić, ministar zdravlja je obećao da će se za ovaj program naći prostora u budžetu za iduću godinu. Pored toga, postoje mnoga obećanja privrednika da će i ubuduće podržati realizaciju ovog programa kako bi postao dostupan za sve kojima je potreban.
 
Prilog na RTRS-u možete pogledati ovdje.